Coton de Tulear Seznam forumov
Coton de Tulear
vse o pasmi Coton de Tulear



Odgovori na to temo
Trgovina & pes?


Pridružen/-a: 29.06. 2008, 00:16
Prispevkov: 20
Odgovori s citatom
Zanima me kako opravite nakupe, ker je na vseh trgovinah nalepka da s psom vstop ni dovoljen... Mene to zelo moti, ker to pomeni, da je potrebno kužka puščati v avtu. Ker kmalu dobimo našo bombažko si sploh ne predstavljam kako bo to videti: če jo pustim v avtu se bo sigurno polulala, sabo jo pa ne morem vzet, ker je prepovedano? Zato me zelo zanima kaj vi počnete da zadevo skombinirate?

Aja, še nekaj me zanima? Koliko časa ste potrebovali, da ste svojega bombažka navadili čistoče v stanovanju?

lp,

Sanja
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom SanjaPošlji zasebno sporočilo


Pridružen/-a: 23.05. 2008, 09:22
Prispevkov: 232
Kraj: Hrastnik
Odgovori s citatom
Zoya je ponavadi lepo doma. Kadar sva pa oba, pač eden čaka z Zoyo, drugi pa nakupi ;). Je pa res, da odkar jo imava na zadnjem sedežu pripeto z varnostnim pasom, jo kdaj za krajši čas - maksimalno 15 minut (v kakšni garažni hiši v senci in hladu) pustim v avtu, prej pa seveda "opravi" potrebo. Ko je bila še mlajša, sva jo enkrat pustila za par minut (takrat je bila še "prosta" pri sovoznikovih nogah v pasji posteljici), jo je prijelo in je med raziskovanjem "preizkušala", kako dobra je obleka ročice ročne zavore. :) :) :). Verjetno je bila notranja dekoraterka v prejšnjem življenju Confused Confused Laughing Laughing Laughing

Je bilo pa superfino v Grazu (Seiersbergu), kjer so lahko kužki na povodcih v nakupovalnih centrih, le v trgovino z živili ne smejo (kar je meni logično). Midve sva hodili vsake toliko ven, na "travico", da je lahko opravila svoje. Ne predstavljam si, da bo pri nas kdaj to dovoljeno, saj se še vedno 70% lastnikom "gabi" pobrati kakec za svojim kužkom, kaj še le, da bi si utrgali toliko, da bi kužka peljali pravi čas ven, da se ne bi polulal in pokakal v nakupovalnem centru.

_________________
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom Urška76Pošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo


Pridružen/-a: 01.06. 2008, 21:07
Prispevkov: 125
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Mi smo ravno danes imeli epizodico v nakupovalnem centru najboljšega soseda.
Za dobrih deset minut sva skočila v trgovino s športno opremo, Zoey pa pustila v njeni (zaprti) torbi pripeti na zadnji sedež avta. Mimogrede - avto sva parkirala v garaži.
In ko sva prišla nazaj je bilo že na daleč slišat avtoalarm in potem sva videla še Zoey, ki je skakala po zadnji polički in sedežih. Shocked
Očitno ji je uspelo odpreti zadrgo na torbi. In ker ima avto notri senzor za premikanje se je seveda sprožil alarm...
Tko da sedaj ne vem... Najin do sedaj uspešni "recept", da jo puščava v torbi kar naenkrat ni več dober. Do sedaj je običajno medtem spala in ko sva prišla nazaj je samo dvignila glavo in potem počivala naprej. Sicer bo sedaj v avtu tudi prevroče, da bi jo lahko pustil not. Ampak blo je enostavno dokler je trajalo Wink
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom IgorPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran


Pridružen/-a: 30.03. 2009, 18:31
Prispevkov: 15
Odgovori s citatom
Jaz pa mojo psičko povsod vzamem s seboj. Tudi v trgovini z živili nič ne rečejo, le da jo moram seveda imeti tam v naročju. Zaenkrat sva povsod dobrodošli, je pa res še mladiček in v družbi z havanko sta fantastični par.
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom rebekatPošlji zasebno sporočilo


Pridružen/-a: 25.11. 2008, 01:25
Prispevkov: 11
Odgovori s citatom
Js sm mela tud tako idejo, pač greš s kužkom v naročju. Ali pa v torbici za kužka... Sicer so mi te torbice skrajno neumne, ampak je pa način kako zaobiti pravila... A je katera sprobala tud že to pa so ji mogoče zatežil?
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom KatarinaPošlji zasebno sporočilo


Pridružen/-a: 30.03. 2009, 18:31
Prispevkov: 15
Odgovori s citatom
Jaz sem najprej vprašala, pa so mi odgovorili da ni problema v torbi ali pa v naročju so lahko skoraj povsod. Sem vesela da ju imam lahko skoraj povsod s seboj.
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom rebekatPošlji zasebno sporočilo
Administrator foruma

Pridružen/-a: 06.05. 2008, 20:37
Prispevkov: 1335
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
V trgovini z živili so naju z Loti enkrat spregledali :) naslednjič pa opozorili da ne smeva not, kar sicer takrat tudi nisva imele namena, pa vendar, po nakupovalnem centru, Loti je bila v tobri, sva se pa lahko sprehodili. No, tako ne prakticiramo več da bi psa nosila v trgovini z živili.

V Splitu v nakupovalnem centru najboljšega soseda, so me pa prosili, če grem lahko s psom ven, s tem da sem jo imela v torbi in hodili smo samo po trgovinah z oblekami, samo varnostnik je pač vstrajal pri svojem :S - prijaznost pa taka :).
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom PetraPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stran


Pridružen/-a: 12.12. 2008, 21:44
Prispevkov: 72
Kraj: Blanca
Odgovori s citatom
Petra je napisal/a:
V trgovini z živili so naju z Loti enkrat spregledali :) naslednjič pa opozorili da ne smeva not, kar sicer takrat tudi nisva imele namena, pa :).


V majski reviji Moj pes je moj članek, kako so naju odstranili iz Mercatorjevega centra v Novi Gorici, pa čeprav sploh nisva bila z Bonniev trgovini, ampak v prostoru med posameznimi trgovskimi lokali. Pisal sem tudi na Merkator, pa sem dobil samo en stavek v odgovor, da je pač taka zakonodaja in da so oni edini, ki jo dosledno izvajajo. Na dodatno vprašanje, če mi lahko napišejo, kateri zakon to določa, še nisem dobil odgovora in ga verjetno tudi ne bom. Žalostno, ampak v nekaterih stvareh smo še pač sto let za razvitim svetom.
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom tatjanatPošlji zasebno sporočilo
Administrator foruma

Pridružen/-a: 06.05. 2008, 20:37
Prispevkov: 1335
Kraj: Ljubljana
Odgovori s citatom
Meni se čist nič ne dopade da to zakonodajo tako dosledno izvajajo :S Kot da vse druge tudi... me prav zanima.

No pa saj če greš namensko po nakupih logično pustiš psa doma, samo če si pa nekje na poti in bi samo po kaj skočil pa ni ravno prijetno psa puščat v avtu, poleti pa je to itak nemogoče. Tako da prostori kjer pes ni ravno zaželjen mi čisto nič ne dišijo.

In ja, na žalost smo v tem res še sto let za drugimi državami...
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom PetraPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stran


Pridružen/-a: 12.12. 2008, 21:44
Prispevkov: 72
Kraj: Blanca
Odgovori s citatom
G Jože Vidic mi je odgovoril na moj mail, da take zakonodaje ni, ampak da je stvar lastnikov lokalov ali bodo pse spustili v lokal ali ne. Zato sem tudi zaprosil Mercator, da mi sporoči, na kateri zakon se sklicujejo, odgovora pa seveda ni od nikoder.
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom tatjanatPošlji zasebno sporočilo


Pridružen/-a: 12.12. 2008, 21:44
Prispevkov: 72
Kraj: Blanca
Odgovori s citatom
Pa še to. Tudi jaz sem imel Bonnie v torbi. V sosednjem nakupovalnem centru Qlandiji smo se lahko s psom sprehajali tudi po trgovinah, sicer ne s prehrano, ampa vseeno in to kar na vrvici, pa ni nobenemu prišlo na pamet, da bi nas preganjal, ampak se je večini zdelo prav fino in zanimivo.
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom tatjanatPošlji zasebno sporočilo


Pridružen/-a: 23.05. 2008, 09:22
Prispevkov: 232
Kraj: Hrastnik
Odgovori s citatom
Totalna bedarija se mi zdi, da s kužkom ne smeš v nakupovalni center. Popolnoma logično mi je, da v živilsko trgovino ne, ampak ostalo.... Sej če imaš pravilno socializiranega in naučenega kužka, potem ti tako ne dela problemov. Žal pa nas je takšnih odgovornih lastnikov malo in so v večini tisti, ki nam delajo škodo. Dokler jim ne bo pridelalo, da se za kužki pobira iztrebke, se jih pravilno socializira in nauči osnovne stvari, da ga lahko kdarkoli obvladaš. Predvsem pa, da imaš kužka, ki ga lahko v vsaki situaciji zadržiš. Na sprehodu redno srečujem "strica", ki ga pelje njegov kuža velikosti bernardinca na sprehod. Kuža je drugače resnično zelo prijazen, a kaj ko stric kar leti do mene :S :S. Hvala bogu, da je takšen kot je. Vsake toliko srečam pa eno "teto", ki ima svojo "zmešano" mešanko, ki ne mara psic v 99% spuščeno. Enkrat se je pogovarjala po telefonu, psica pa v našo. Še dobro, da sem zaupila, da se je teta "zbudila" in jo poklicala stran... itak, da je bolj zvenelo "pridi no sem... dej no..." psica pa še vedno renčala kt zmešana. Ko sem pa "teti" rekla, da nej jo za vraga že enkrat pripne, ker bom drugače koga poklicala, je pa blagovolila zaključit telefonski pogovor in jo pripet ter brez besed odpeketat. Od takrat naprej... kadarkoli me že na daleč vidi, jo kliče k sebi in pripenja smajl. Takšni kot je ta lastnica in njej podobni so krivci, da je mnenje v javnosti takšno kot je... vsi kužki so "barabe nevzgojene, ki serjejo vsepovsod" (Morebiti ravno ne bi bilo vsepovsod, če bi večina in ne samo manjšina lastnikov za kužki pobirala drekce?). Ne samo, da smo 100 let za drugimi državami... še vsaj 400 let jih ne bomo dohiteli. So pa seveda svetle izjeme, ki so dovolj miselno napredni, da ponavadi gre s svojim kužkom v trgovski center / lokal / gostilno odgovoren lastnik, ki svojega kužka nerad pušča v avtu, se ukvarja z njim... in ne tisti, ki imajo psa zato, ker ga imajo sosedje ali pa, kar je najhuje, ker so si njihovi otroci tako srčno želeli kužka, ki kajkmalu postane odvečno breme.

Z Zoyo smo bili do sedaj v 2 gostilnah v notranjih prostorih, a smo obakrat prej vprašali. V Šentjakobu v piceriji in v gostilni blizu mejnega prehoda Gruškovje. Tam nam je prijazna natakarica tudi razložila, da se je njihov šef pozanimal glede zakona o "prepovedi" ter da so mu povedali, da nikjer ni izrecno prepovedano, da kužki ne bi smeli v lokal/trgovino in da je to stvar posameznika, ali dovoli ali ne (tako kot je odgovoril g. Vidic), dodala je tudi, da si ne morejo privoščiti, da ne bi dovolili kužkom vstopa, saj se pri njih na poti na Hrvaško ustavljajo turisti, ki imajo svoje živalce s sabo in jih pač ne morejo zavrniti. Bili so zelo prijazni, na začetku so celo vprašali, zakaj je nismo šli iskat, Zoya je pa pridno ležala pod mizo. Prinesli so ji vodo, vprašali večkrat, če kaj rabim zanjo. Na "mečkanje" smajl smajl pa tudi niso pozabili, ko smo šli. Pri Cizeju (na poti med Arjo vasjo in Velenjem) so kužki lahko na vrtu. Naredili so zunanjo pipo, na voljo je pa tudi posoda za vodo, če slučajno pozabiš nanjo. Pa da ne pozabim omenit... so tudi prijazni.
Malo sem se razpisala, se oproščam, ampak je bilo treba ;).

_________________
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom Urška76Pošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
Administrator foruma

Pridružen/-a: 08.05. 2008, 10:24
Prispevkov: 857
Kraj: Nova Gorica
Odgovori s citatom
Se podpišem...
Že v Italiji je vse dugače, pa nas med dvema Goricama loči samo zelena ograja...V trgovine gremo lahko komot, nakupovalni centri pa itak, kar na povodcu, da ne govorim o Ikei, kjer dobiš celo poseben voziče za psa, ki ima držalo za posodo z vodo :)

Pri nas pa je zlo odvisno na koga naletiš, jst ponavadi vprašam če lahko, pa se trudim, da imam večinoma torbo s sabo in potem Emmy lepo leži not in da mir, sploh ne vejo da je z nami...

Za Mercator v Novi Gorici pa so psi "dobrodošli" le v Zootic trgovini pa še to, če te varnostnik na poti do tja ne ustavi Confused ker ni glih blizu vhoda Very Happy

Mene bolj kot trgovine motijo kampi, kjer psa mastno zaračunajo, potem se pa odpraviš na plažo in zagledaš tablo, da psi ne smejo na plažo..razumem za v vodo, ker pridejo potem ven in poškropijo vse po vrsti in po možnosti potacajo glih od ta najbolj tečnega soseda brisačo Bl ampak če pes lepo mirno leži na plaži ne vidim v čem je težava. Tukaj se sicer lahko pojavi vprašanje "diskriminacije" majhni - veliki psi, pa uzgojeni in "neuzgojeni" ampak če bi vidli, da pes ni za na plažo se pač lastniki umaknejo, če pa oni ne poštekajo, da se bi se lahko umaknili, potem pa naj nekdo od nadzornih stopi prijazno do njih in jim razloži da bi bilo bolje, če si poiščejo prostor bolj na samem..kr prepovedat pa mi je kr neki..pol naj ne dovolijo psa v kampu in je zadeva rešena..kako naj pustimo psa v prikolici al pa šotoru kjer je čez poldan 50 stopinj Confused Confused

_________________
http://www.soleilcoton.com
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom Nati80Pošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov


Pridružen/-a: 12.12. 2008, 21:44
Prispevkov: 72
Kraj: Blanca
Odgovori s citatom
Kar se kulture tiče je stvar taka, da niso drugje v svetu nič bolj osveščeni kot pri nas, ampak je stvar v nadzoru. Na Dunaju ne bo nihče pustil kužka, da se podela na pločniku in odšel dalje brez da bi počistil in to ne zaradi osveščenosti, ampak zaradi kazni, ki te lahko doleti. Isti Dunajčani, ki pridejo k nam na dopust, niti pod razno ne čistijo za svojimi kužki, tako da tu o osveščenosti ni niti govora. Žal ljudje, vsaj večina, zastopijo samo prisilo. Kot prvo bi bilo potrebno vsa sprehajališča opremiti z smetnjaki in po možnosti tudi z vrečkami za pobiranje izrtebkov. Zelo lep primer je Opatija. Zoprno je namreč, če pobereš kakec za svojim kužkom, potem pa ga moraš v vrečki nositi s sabo, ker ga nimaš kam odvreči. Problem je tudi nevednost ljudi, zato bi moral vsak lastnik psa obvezno vsaj v malo šolo, kjer bi se naučil osnov.
Drugače pa mislim, da je velika večina psov, ki jih lastniki vozijo s seboj na dopuste in po trgovinah, vsaj kolikor toliko socializirana, saj tistim, ki imajo psa na ketni in ki se z njim ne ukvarjajo niti na kraj pameti ne pride, da bi ga vlekli s sabo.
Poglej uporabnikov profilNajdi vse prispevke pod imenom tatjanatPošlji zasebno sporočilo
Trgovina & pes?
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo